4 redenen om voor slimme verlichting te kiezen

Slimme verlichting is de laatste tijd met een flinke opmars bezig. Steeds meer huishoudens kiezen er voor om slimme verlichting in huis te nemen. Maar wat is nu precies de aantrekkingskracht van slimme verlichting? Wij geven 3 voordelen van slimme verlichting in huis.

1. Home automation

Met slimme verlichting zet jij een eerste stap richting home automation. Zo kun je met slimme verlichting bepaalde ritmes en automatiseringen instellen. Wat dacht je van het automatisch in- en uitschakelen van de verlichting bij zonsopkomst of ondergang? Of dat de verlichting automatisch aangaat op het tijdstip dat jij na een dag werken thuiskomt. Zo kom je nooit meer thuis in een donker huis. 

2. Veiligheid

Wat veel mensen vergeten is dat je slimme verlichting ook kunt inzetten voor extra veiligheid. Het is algemeen bekend dat inbrekers een huis waar licht brandt liever overslaan. Als jij vaak van huis bent of op vakantie gaat is het met slimme verlichting toch mogelijk om je huis bewoond te doen lijken. Zo verklein je de kans op inbrekers, zelfs als jij op het strand in de zon ligt aan de andere kant van de wereld. 

3. Meer opties qua licht

Met oude verlichting kun je vaak niet zo heel gek veel behalve aan en uitschakelen. In sommige gevallen is het mogelijk om te dimmen, maar bij de meeste ook niet. Bij slimme verlichting heb je altijd meer mogelijkheden voor wat betreft de lampen. Niet alleen dimmen, maar ook de temperatuur van het licht (uitgedrukt in graden Kelvin), of zelfs de lichtkleur. Gaaf om mee te stoeien toch?

4. Coole gadget

Ondanks de hierboven genoemde voordelen natuurlijk al genoeg zouden zijn om slimme verlichting aan te schaffen, doen de meeste mensen het nu nog omdat het gewoon een coole gadget is. Als de nieuwigheid van slimme verlichting eraf is zullen steeds meer mensen kiezen voor slimme verlichting wegens de andere voordelen die eraan verbonden zijn.