De 4 beste tools om online foto’s te bewerken

De meeste online tools om foto’s te bewerken kosten geld. Vaak ook nog veel geld. Dat is natuurlijk zonde als je niet veel gebruik maakt van zulke tools of als je eerst wat opties wilt testen voordat je je vastlegt aan één tool. Wij liepen ook tegen dit probleem aan dus zijn we het internet af gaan speuren voor goede tools. In dit artikel leggen we je graag 4 tools voor die goed te gebruiken zijn voor het bewerken van foto’s, én die niks kosten. 

BeFunky

Deze online tool om foto’s te bewerken is de ultieme vervanger voor Photoshop. De mogelijkheden binnen BeFunky komen voor 99% overeen met de mogelijkheden van Photoshop. BeFunky bestaat dan ook uit 3 verschillende onderdelen, namelijk een photo editor, collage maker en een design tool. Binnen deze 3 onderdelen zijn er honderden opties om je foto’s zo mooi mogelijk te bewerken. Eigenlijk zijn de opties oneindig binnen de online bewerktool BeFunky.

Canva

Canva is een hele bekende onder de online bewerktools. Door Canva te gebruiken ben je in staat om alle bewerkingen uit te voeren die je je maar kunt bedenken. Tevens biedt deze tool ook kant-en-klare designs die te gebruiken zijn voor het maken van nieuwsbrieven, verjaardagskaarten, banners of visitekaartjes. Veel mensen gebruiken Canva en BeFunky samen. Dit is omdat Canva perfect is voor designs en templates en BeFunky erg eenvoudig te gebruiken is voor het bewerken van foto’s. Door deze twee te combineren sla je nooit de plank mis als het gaat om online foto’s bewerken. 

Pixlr

Deze variant lijkt qua uiterlijk erg op Photoshop. Als het gaat om de mogelijkheden binnen het programma is Pixlr echter beperkter. Pixlr is geschikt voor kleine aanpassingen aan foto’s, zoals het knippen van foto’s of het bepalen van het formaat. Je kunt er ook voor kiezen om voor de Advanced Pixlr versie te gaan. Hierin is het wel mogelijk om foto’s op meerdere fronten te bewerken. 

Fotor

Fotor lijkt erg veel op BeFunky. Beide tools bestaan namelijk uit 3 verschillende onderdelen waardoor je je volledige skillset aan bewerken in kunt zetten in één tool. Dit programma is erg eenvoudig in gebruik en bevat alles wat je nodig hebt. Tevens hoef je voor geen enkele van bovenstaande 4 bewerktools een trial aan te vragen. Hierdoor ga je direct aan de slag om te kijken of deze tools wat voor jou zijn.