De geweldige ontwikkelingen binnen hoortoestel technologie!

Net als alle andere hightech apparaten zoals de televisie, telefoons en computers hebben de hoortoestellen in het afgelopen decennium een grote technologische revolutie doorgemaakt. De beste hoortoestellen zijn ontworpen om – naast geweldige geluidskwaliteit – ook de gezondheid van het lichaam en geest te volgen. Daarnaast is het ook steeds vaker mogelijk om het geluid van je televisie, radio en mobiele telefoon direct naar het gehoorapparaat te streamen. Hierdoor wordt bijvoorbeeld handsfree bellen mogelijk. Ben je benieuwd naar de meest interessante ontwikkelingen binnen de hoortoestel technologie? Lees dan snel verder!

Automatische aanpassing 

Een gehoorapparaat wordt vaak gezien als een kleine versterker, maar eigenlijk is het veel meer dan alleen dat. Juist door alle technologische ontwikkelingen is het mogelijk om een optimale geluidservaring te creëren, dat nauwelijks te onderscheiden is van echt. Daarnaast zijn de toestellen zo ontwikkeld dat ze zich automatisch aanpassen aan een luistersituatie. Het toestel herkent situaties en schakelt vervolgens direct naar de beste instellingen voor de juiste geluidservaring. 

Het enige nadeel van deze hoortoestellen is het feit dat de gehoorapparaat batterijen snel op gaan. Zorg daarom dat je altijd een extra paar op voorraad hebt! 

Oplaadbare gehoorapparaten 

Als je liever niets te maken wilt hebben met losse batterijen, kan je er ook voor kiezen om een gehoorapparaat te kopen die oplaadbaar zijn. Net als dat je oordopjes in een case oplaadt, laadt je een gehoorapparaat ook op in een case. Dit draagt ook nog eens bij aan duurzaamheid. Het enige nadeel is dat wanneer je het vergeet op te laden, je zonder gehoorapparaat komt te zitten. 

Gepersonaliseerde luisterervaring 

Ieder persoon heeft een unieke beleving van geluid. Door de relatie tussen zachte en harde geluiden voor ieder persoon individueel aan te passen, verbetert een gehoorapparaat je luistert comfort. Dit wordt gedaan doordat de gehoorapparaten op basis van je persoonlijke wensen data opslaat. 

Koppel je gehoorapparaat

Een andere handige technologische ontwikkeling van een gehoorapparaat is het koppelen van het apparaat aan verschillende apparatuur. Televisie geluid, muziek en oproepen rechtstreeks ontvangen in je gehoorapparaat is een ontwikkeling die voor veel hoortoestel-dragers een handige uitvinding is. Bluetooth-technologie maakt het mogelijk dat digitale gehoorapparaten verbinding maken met verschillende apparaten. Daarnaast zijn er ook diverse applicaties ontwikkeld waarmee je belangrijke instellingen van het gehoorapparaat goed zet. 

Aanpasbare tinnitus verlichting 

De nieuwe hoortoestellen zijn in de meeste gevallen voorzien van geavanceerde Multi Flex Tinnitus Technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je samen met de audicien een rustgevende geluidsprikkel instelt die is ontworpen om je tinnitus te verminderen.