Online marketing bureau

Dit is waarom je webshop niet goed verkoopt

Wanneer je veel tijd, geld en moeite in een webshop heb gestoken, wil je natuurlijk dat je webshop succesvol wordt. Dit is echter niet altijd het geval. Wanneer je producten en/of diensten niet goed verkopen moet je jezelf af gaan vragen wat er niet goed gaat. Daarom hebben wij een aantal tips voor jou samengesteld. 

Marketing

De marketing is uiterst belangrijk voor een webshop. Met marketing bereik je jouw klanten zoals jij dat het liefst wilt. Wanneer je hier geen verstand van hebt is het handig om de marketing uit te laten besteden door een online marketing bureau. Een online marketing bureau zorgt voor diverse marketing oplossingen. Hierbij helpen ze jou om beter gevonden te worden op Google, maken ze advertenties op social media, zorgen ze voor sublieme e-mail campagnes en zorgen ze voor uitstekende content voor jouw webshop. Wanneer jij de online marketing laat uitbesteden, heb jij als ondernemer tijd voor andere belangrijke taken. Zo heb jij de mogelijkheid om goed door te groeien met je webshop.

Klantenservice

De klant is koning. Met een goede klantenservice bind je jouw klanten aan je webshop. Los problemen met klanten op tijd op en probeer altijd met de klant mee te denken. Een slechte klantenservice zorgt ervoor dat klanten niet tevreden zijn met je product en/of dienst. Deze klanten vertellen dit meestal door aan vrienden of familie. Dit wordt gezien als slechte reclame en dat moet je altijd voorkomen.

Klantenbinding

Terugkerende klanten zijn goud waard. Door een goede band met je klanten op te bouwen zorg je ervoor dat deze klanten terug komen. Terugkerende klanten kosten minder en leveren meer op. Zonder een band op te bouwen met de klant is het moeilijk om te overleven op sommige markten. Zorg er dus voor dat je jouw klant leert kennen. Probeer vervolgens de communicatie zoveel mogelijk te personaliseren. Hierdoor behaal je effectievere retentiemarketing.

Prijs

Een grote fout van veel ondernemers is om hun producten veel te goedkoop aan te bieden. Er is zelden een winnende strategie wanneer je gaat concurreren op prijs. Bovendien bouw je met koopjesjagers zelden of nooit een (goede) relatie op met je klanten. Wanneer een concurrent goedkoper is lopen koopjesjagers meestal over.

Ambassadeurs

Met ambassadeurs worden klanten bedoelt die zo tevreden zijn dat ze aan alles en iedereen vertellen over jouw webshop. Zulke ambassadeurs zijn goud waard. Probeer zulke ambassadeurs een plek te geven in jouw webshop en social media uitingen. Tegenwoordig is er een overvloed aan reclame uitingen. Het woord van een ambassadeur is dan veel meer waard.

Wij raden je aan om de marketing uit te besteden. Wanneer je dit doet zal je webshop veel beter gaan verkopen en hou jij meer tijd over om door te groeien.