Hoe maak je je kantoor wat persoonlijker?

De meeste kantoren zijn op een vaste strakke en zakelijke manier ingericht. Het interieur kan een grauwe sfeer opwekken met de kleuren zwart, wit en grijs.De basis thema’s binnen een kantoor zijn eigenlijk best wel standaard en kunnen soms een sombere uitstraling hebben. Om nou de hele dag in een omgeving te moeten werken die je een alles behalve motiverend en gezellig gevoel geeft  daar zit niemand op te wachten. Je productiviteit zal er zeker niet beter door worden. Als je de mogelijkheid hebt om je eigen kantoor te mogen inrichten of hier en daar aan te passen dan heb je misschien iets aan de onderstaande tips!

Speelkleed aan de wanden

Zijn de muren van jouw kantoor ook zo groot en leeg? Of hangen er een aantal schilderijen of fotolijsten met standaard quotes aan de muur? Deze komen vaak erg standaard en saai over. Heb je liever iets aan de muur met een persoonlijke waarde of wat meer kleur? Kleur brengt immers leven in de brouwerij! De oude schilderijen of fotolijsten kunnen vervangen worden door gezellige speelkleden. Nu denk je huh speelkleden? Die zijn kinderlijk en niet echt waar je het eerste aan denk binnen een kantoor. Bij speelkleden moet je denken aan kleden die een bepaalde stad weergeven.. Bijvoorbeeld de stad waar je geboren bent of jouw woonplaats. Deze zijn niet al te wild voor aan de muur, zien er gezelliger uit en hebben tegelijkertijd een persoonlijke achterliggende waarde. 

Motivatiebronnen

Je kan je kantoor wat persoonlijker maken door een fotolijstje op je bureau te plaatsen of aan de muur te hangen. Fotolijsten kunnen hiernaast ook voor extra motivatie op de werkvloer zorgen. Je werkt voor je gezin, je ouders of jouw eigen droom. Plaats hier dan ook een foto van in het fotolijstje. Een foto van je man of vrouw, jullie kinderen, je ouders of het totale gezin! Je kan ook iets anders belangrijks inlijsten, misschien een gezegde waar je veel waarde aan hecht of je hangt een medaille van je zoon aan de muur. Wanneer je het even niet meer ziet zitten op werk of al die overuren draait is eraan herinnerd worden waar je het voor doet misschien wel precies wat je nodig hebt. Hierdoor krijg je de boost en motivatie om door te gaan en te werken aan jouw persoonlijke doel!

Groen en kleur 

Breng wat groen binnen het interieur van jouw kantoor om de boel wat op te vrolijken. Koop wat plantjes voor op het bureau of een grote plant om de hoek van het kantoor op te vullen. Zet de plantjes in mooie potten en verander de sfeer van het kantoor. Een minder ingrijpende verandering is het kiezen voor een bosje bloemen op het bureau te plaatsen. Bloemen brengen nog meer kleur en vrolijkheid naar het kantoor toe door de verschillende kleuren bloemen waar je uit kan kiezen. Ze brengen ook een lekkere geur terug in jouw kantoor!  Hiernaast blijven de bloemen maximaal twee weken goed waarna je weer voor een nieuw bosje bloemen kan kiezen.