Verbeter je bewerkskills met deze handige Photoshop-plug-ins

Foto’s en afbeeldingen bewerken gaat snel en eenvoudig in de bewerktool Photoshop. Hoewel de standaard mogelijkheden in Photoshop erg uitgebreid zijn, zijn er voor de intensieve gebruikers nog extra plug-ins die nog tal van andere mogelijkheden bieden. Vaak zijn deze plug-ins gratis en makkelijk te gebruiken. In dit artikel leggen we je graag een aantal handige Photoshop-plug-ins voor zodat jij je bewerkskills naar het volgende niveau tilt en mensen verbluft met jouw bewerkte foto’s en afbeeldingen!

Virtuele fotograaf

Deze gratis tool is erg populair onder de Photoshop-plug-ins. Door één klik op de knop voeg je fotografische stijlen toe aan je foto of afbeelding. Denk bijvoorbeeld aan stijlen als soft focus, hoog contrast, gradiënten en polarisatie. Wanneer je deze plug-in download lijkt het alsof je gebruik maakt van een zelfstandige grafische editor. Niets is minder waar want de Virtuele fotograag opereert gewoon in Photoshop. Deze plug-in werkt het best door gesplitste schermen te gebruiken.

Harry’s filters 

Waar de naam ‘Harry’s filters’ vandaan komt weten we niet. Wellicht dat er ooit een Harry was die deze filters heeft gebundeld, maar zeker weten doen we niet. Niettemin bevat deze plug-in 69 foto-effect filters en animatiefuncties. Tevens zijn deze filters niet enkel te gebruiken voor Photoshop gebruikers, ook voor Photoshop Elements, Paint Shop Pro, Corel Photo-Paint en IrfanView. De 69 filters zijn in te delen in 9 categoriën zoals kleuren, artistiek, verlopen en patronen. Sla tevens je favoriete filters op zodat je ze later eenvoudig terugvindt. 

Filter Forge Freepacks

Deze Photoshop plug-in is waar menig grafisch kunstenaar voor zwicht. Met deze tool maak je namelijk effectfilters die op je foto of afbeelding toegepast dient te worden. Het is een betaalde plug-in maar op de website van Filter Forge staat ook een aantal gratis Photoshop-plug-ins die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Deze plug-in is overigens beschikbaar voor zowel Mac en Windows.

Plug-in schakelaar 

Met al deze verschillende plug-ins raak je snel de weg kwijt. De Plug-in schakelaar is dan de perfecte uitkomst! Deze plug-in zorgt ervoor dat jij eenvoudig schakelt tussen al je plug-ins. Deze plug-in manager is een praktische oplossing die je helpt bij het organiseren van je plug-ins. Officieel is dit dus geen plug-in die bij zal dragen aan je bewerkskills, wel draagt hij bij aan je workflow. Schakel eenvoudig tussen verschillende plug-ins met een switch zodat je snel en eenvoudig gebruikt maakt van de plug-ins die je op dat moment nodig hebt.