Verschillende manieren van linkbuilding

Linkbuilding, het proces om andere websites terug te laten linken naar jouw website (backlinks genoemd), is een essentieel onderdeel van elke succesvolle strategie voor online marketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO). Linkbuilding is echter geen snel en eenvoudig proces. Het vergt een zorgvuldige planning en het kost tijd.

Moeilijkste onderdeel

HubSpot meldt zelfs dat “41% van de SEO-experts linkbuilding als het moeilijkste onderdeel van zoekoptimalisatie beschouwt” en “51% van de marketeers zegt dat het één tot drie maanden duurt om de impact van linkbuilding-inspanningen te zien.”

Het is echter zeker de moeite waard, want backlinks verhogen het verkeer naar jouw website, verhogen jouw website-autoriteit en helpen jouw positie in de zoekresultaten te verbeteren. Waar het op neerkomt: als je mensen die zeer waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst naar jouw website wilt trekken, is het essentieel dat je de tijd neemt om kwaliteitslinks te verkrijgen.

Strategieën voor linkbuilding 

Gastbloggen (ook wel gastpost genoemd) is wanneer je artikelen publiceert op een andere website dan die van jouzelf. Een manier om backlinks van hoge kwaliteit te creëren, is door blogs te plaatsen die echte waarde bieden op autoriteitswebsites die relevant zijn voor jouw product of dienst. Autoriteitswebsites zijn sites die worden vertrouwd door gebruikers, branche-experts, andere websites en zoekmachines.

Infografieken

Een infographic – een visuele weergave van gegevens, een verhaal of principe – biedt mensen een snelle manier om informatie te scannen en te consumeren. Goed ontworpen infographics kunnen backlinks van hoge kwaliteit genereren. Dit is waarom. Onderzoeken tonen aan dat 90% van de informatie die naar de hersenen wordt verzonden visueel is. Bovendien onthouden  mensen 65% van de informatie die ze visueel zien, in tegenstelling tot 10% van de informatie die ze horen.

Gebroken linkbuilding

Als je niet over de middelen beschikt om veel inhoud te maken, is het bouwen van gebroken links een tactiek die je kunt proberen. Met Broken Link Building doorzoek je relevante websites op gebroken links – hyperlinks die linken naar een lege of niet-bestaande externe website.

Je kunt dan contact opnemen met het aanbod van webmasters om de verbroken link te vervangen door een bestaande pagina op jouw website (of een pagina die u specifiek ter vervanging heeft gemaakt). 

Analyse best presterende links concurrenten

Een concurrentieanalyse is typisch een onderdeel van elk bedrijfsplan. Je kunt de websites van jouw concurrenten analyseren om een ​​efficiëntere linkbuildingstrategie te creëren. Zoek de website van een concurrent met een hogere ranking dan jouw website en kijk wat voor hen werkt. Welke zoekwoorden ranken en waar komen de links vandaan? 

Inhoud Pijlers

Goede content is de sleutel tot een succesvolle website. Helaas heeft het internet een wereld van informatie-overload gecreëerd en dat is waar pijlerblogposts kunnen helpen. Een pijlerblogbericht is een lang blogbericht van 1.500 tot 4.000 woorden. Dit type blog gaat dieper in op alle aspecten van een specifiek onderwerp met betrekking tot jouw bedrijf. 

De informatie is bruikbaar en bevat vaak een pijlerblogpost ook relevante afbeeldingen, video’s, enz. om jouw tekst te ondersteunen. Pijlerblogs kunnen helpen om de autoriteit van jouw website op te bouwen, meer verkeer naar jouw website te leiden en het aantal backlinks naar jouw website te vergroten.

Geen tijd voor SEO?

Linkbuilding kost tijd en moeite die veel kleine tot middelgrote bedrijven niet hebben. Linkbuilding uitbesteden kan je helpen met al jouw behoeften op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. Professionals weten hoe ze meer relevant verkeer naar jouw website kunnen leiden.